احتمال وقوع زلزله شدیدتر در تهران-راهبرد معاصر

احتمال وقوع زلزله شدیدتر در تهران

۱۹ روز پس از وقوع زمین لرزه ۵.۲ ریشتری در دماوند، حالا شاهد وقوع زلزله ۴ ریشتری در این منطقه بودیم که لزوم آمادگی بیش از پیش را یادآوری می کند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۷ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 May 27
کد خبر: ۴۳۹۵۱

به گزارش راهبرد معاصر، ساعت ۱۳:۴۱ ظهر چهارشنبه بود، که وقوع زمین لرزه در هفت کیلومتری دماوند در شرق استان تهران توسط جمعیت زیادی از مردم در این استان حس شد.

 

طبق اخبار ارسالی از خبرنگاران مهر، این زلزله در شهرستان‌های دماوند، فیروزکوه، پردیس، شمیرانات، پاکدشت و تهران به وضوح حس و سبب هیجان زدگی تعدادی از ساکنان این منطقه شد.

 

جلسه ستاد مدیریت بحران در دماوند پس از وقوع این زمین لرزه به سرعت تشکیل شد.

 

مردم در فضای باز حضور داشته باشند

فرماندار دماوند از آماده باش تمام اعضای ستاد مدیریت بحران دماوند در پی وقوع زلزله ۴ ریشتری اخیر این شهرستان خبر داد.

 

وی از اعزام دستگاه‌های خدمات رسان و امدادی به محل وقوع زلزله خبر داد و از مردم این شهرستان خواست، برای جلوگیری از وقوع حوادث احتمالی تا ساعات آینده در فضای باز حضور داشته باشند.

 

مهدی حیدری همچنین گفت: تاکنون و طبق گزارش‌های رسیده تیم‌های ارزیاب خسارت و مصدومی در دماوند نداشتیم.

 

شرایط شهرستان پردیس نیز مشابه همسایه خود دماوند است، در این شهرستان نیز خسارات و مصدومیتی در پی وقوع زلزله گزارش نشده است، تنها وجود یک مصدوم در بومهن گزارش شده که این مصدوم نیز به دلیل تروما پا در پی ترس و فرار از زلزله رخ داده است، که به سرعت به مراکز درمانی انتقال یافت.

 

مراکز اسکان اضطراری در دماوند و شمیرانات راه اندازی شد

معاون امداد و نجات هلال احمر استان تهران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اعزام دو تیم ارزیاب به کانون وقوع زلزله اظهار داشت: آخرین تماس ما با تیم‌های ارزیاب حاضر در کانون وقوع زلزله و روستاهای اطراف حکایت از آن دارد، که زلزله ظهر امروز مصدوم و یا خسارتی نداشته است.

 

ابراهیم تاجیک نوری در عین حال وضعیت شهرستان‌های استان تهران را زرد توصیف کرد و افزود: این وضعیت در دماوند و پردیس قرمز اعلام شده است و تیم‌های واکنش سریع هلال احمر در آمادگی کامل هستند.

 

وی همچنین از تعبیه محلی برای اسکان اضطراری شهروندان در دماوند، پردیس و شمیرانات خبر داد و از مردم خواست، موارد ایمنی را رعایت کرده و اطلاعات خود را برای مواجهه با زلزله افزایش دهند.

 

وقوع زلزله‌های بزرگ‌تر منتفی نیست

گزارش‌های رسیده از خبرنگاران، حکایت از عادی شدن شرایط هیجانی در دماوند دارد، اما نباید مردم زلزله را از یاد ببرند و همچنان می‌بایست، آمادگی خود را برای مواجهه با زلزله احتمالی حفظ کنند، چرا که عضو هیأت علمی مرکز زلزله شناسی که با خبرنگار مهر گفتگو می‌کرد، در پاسخ با این سوال که «آیا می‌توان گفت زلزله چهار ریشتری نشان دهنده پایان زلزله‌ها است؟» افزود: نمی‌توانیم با قطعیت بگوییم، زلزله‌ها پایان یافته است، یا خیر.

 

مهدی زارع اضافه کرد: البته وقوع زلزله و تخلیه انرژی گسل خوب است، اما نباید فکر کنیم زلزله‌ها تمام شده است، چرا که پیش از این نمونه‌هایی مانند زلزله نپال مشاهده شده است، که دو زلزله بالای چهار ریشتری در فاسله چند روز رخ داده و سپس شاهد وقوع یک زلزله بزرگ و شدیدتر بوده‌ایم.

 

وی گفت: باید آمادگی خود را حفظ کنیم، تا در صورت وقوع هر سناریویی بتوانیم، آماده و. مجهز باشیم.

 

زارع عامل زلزله ظهر چهارشنبه را نیز گسل مشاء معرفی کرد و گفت: باید بدانیم، این گسل توانایی وقوع زلزله‌های بزرگ‌تر را نیز داشته است.

 

پایتخت و شهرستان‌های استان تهران، حدود ۲۰ روز است، که بیش از یکصد و ۱۰ لرزش را تجربه کردند، که بزرگ‌ترین آنها ۵.۲ ریشتر بوده و ۱۹ اردیبهشت رخ داد و امروز چهارشنبه هفتم خرداد ماه دومین لرزش بزرگ در دماوند رخ داد و حالا به نظر می‌رسد، باید آمادگی بیشتری برای مواجهه با لرزش‌های احتمالی در مهم‌ترین منطقه سوق الجیشی کشور را داشته باشیم.

 

منبع: مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار